Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk Ukraiński

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość 2 sztuki
skóra z boczku 1 sztuka
buraki czerwone 2-3 sztuki
marchewka 2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
Pietruszka Prymat 1 sztuka
koperek do smaku
pietruszka zielona do smaku
sól do smaku
barszcz czerwony 2 torebki
groch 1 garść
jajko ugotowane na twardo 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk Ukraiński

Oczyszczoną kość i skórę wrzucamy do garnka i gotujemy.
Zbieramy pianę , dodajemy:
buraczki pokrojone w kosteczkę lub talarki
marchewkę startą na tarce warzywnej
pora pokrojonego w talarki
groch lub bób
posiekana pietruszkę
pietruszkę suszona prymat
barszcz czerwony instant
sól
pieprz

i gotujemy do miękkości.
Nastawić wodę na jajka i ugotować.
(Można podać także z ziemniaczkami)

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 02.10.2010 10:01
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak