Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Barszcz biały 0,4 litra
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 5 dag
cebula 1 sztuka
jajko 4 sztuki
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
chrzan tarty 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieramy. Jajka gotujemy na twardo. Barszcz gotujemy w 1 litrze wody dodając marchewkę, pietruszkę, seler oraz cebulę. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Rozlewamy do czterech talerzy, dodajemy jajka, doprawiamy chrzanem, posypujemy siekaną natką oraz koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.05.2014 07:32
już dawno nie robiłam
iknkirke 19.01.2011 13:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak