Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kurczaka

    1 litr
  • koperek

    1 pęczek
  • mleko

    200 ml
  • śmietana

    100 ml
  • masło

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • żółtka jaj

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Koperek opłukać i posiekać. Łyżkę masła roślinnego rozpuścić i dodać do niego pół pęczka posiekanego koperku, podsmażyć. Z łyżki masła i mąki pszennej przygotować zasmażkę. Rozprowadzić ją chłodnym mlekiem. Zasmażkę i koperek z masłem dodać do gotującego się wywaru z kości, dodać śmietanę i żółtka jaj. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

15.02.2014 19:55
świetna zupa

Katarzyna/kate1980

12.06.2012 22:18
super

IZABELA29

22.11.2011 14:23
a ja go uwielbiam

rakow2

07.11.2011 16:35
dobra na wiat.......

rakow2

07.11.2011 16:35
dobra na wiat.......

pioge7

13.03.2011 10:14
nie lubię kopru :(

madi356

05.01.2011 20:09
uwielbiam zupę koperkową.

Iwusia

21.09.2010 06:47
Bardzo lubię taką zupkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat