Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z golonki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 1 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 5 dag
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z golonki

Golonkę zalewamy litrą wody, dodajemy obrane warzywa. Gotujemy do miękkości, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mięso obieramy od kości, kroimy na kawałki. Układamy mięso w pojemniczkach. Wywar przecedzić i rozprowadzić żelatynę. Zalewamy wywarem mięso w pojemniczkach. Odstawiamy do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 25.06.2012 23:31
wow
ziutula
ziutula 08.10.2011 14:56
dobra zagrycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak