Żurek

Żurek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kwas na żur

    1,5 szklanki
  • słonina

    5 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • śmietana

    3/4 szklanki
  • czosnek

    1 ząbek
  • mąka pszenna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jedną cebulę obrać i posiekać. Następnie zalać szklanką wrzątku i ugotować, dolać do niej kwas wymieszany z mąką i całość zagotować. Słoninę pokroić i stopić na patelni, podsmażyć na niej drugą cebulkę( drobniutko posiekaną). Całość dodać do żuru. Doprawić do smaku, dodać czosnek i zaprawić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

06.02.2014 18:20
bardzo smaczny żurek

Seba

07.11.2013 14:49
pycha żurek

IKrakowianka

03.05.2013 19:42
mój ulubiony żurek :)

Wafelek2601

11.12.2012 08:50
Uwielbiam żurek, jest najlepszy

Iwusia

04.01.2011 00:50
Mniam ... mniam :)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat