Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki dyniowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miąższ z dyni 1 kg
mąka pszenna 4 łyżki
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki dyniowe

Miąższ z dyni oczyścić z pestek i pokroić, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, dodać do niego całe jajka i mąkę pszenną, wszystko razem dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej placuszki uformowane z masy dyniowej. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.09.2013 21:12
to coś dla mnie
rakow2
rakow2 07.11.2011 16:34
lubię i robię mam dynie w swoim ogródku
pioge7 12.03.2011 22:06
super
Krzysztof42 17.01.2011 15:13
wolę cukiniowe
Aleksandra54 24.08.2010 17:47
Pycha!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak