Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szczawiowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szczawiowa

4 kostki rosołowe
Garść szczawiu
1 szklanka mleka
Łyżka mąki
Łyżka masła
Sól, pieprz
Cukier
4 jaja

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Szczaw wypłukać, posiekać, zagotować przez chwilę. Mleko rozmieszać z mąką- dodać do zupy- zagotować. Zdjąć z palnika, dodać masło, doprawić: solą, pieprzem i cukrem. Na talerzy pokroić jajka zalać zupom.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernika 30.09.2010 19:51
teraz nawet składników juz nie wstawiasz zgodnie z zasadami???!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak