Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: zupa serowa

2 łyżki masła
3 łyżki mąki
1 łyżka bardzo drobno posiekanej cebuli
3 szklanki wywaru mięsnego
2 szklanki mleka
½ szklanki startego żółtego sera
½ łyżeczki pieprzu
Sól do smaku
Drobne grzanki

Cebulę smażyć w maśle przez 3 minuty na średnim ogniu. Wsypać mąkę i mieszając powoli wlewać wywar i mleko. Zagotować. Wsypać ser i pieprz, mieszając podgrzewać na małym ogniu aż ser się roztopi. Osolić do smaku. Podawać na gorąco z drobnymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 06.11.2010 11:29
lubię takie zupki
Smakosz6 28.10.2010 12:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak