Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łódeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: łódeczki

5 grubych plasterków mortadeli
8 zielonych papryk
4 pomidory
4 jajka
1 cebula
3 łyżki oleju
Sól

Pokrojone na plastry 4 sztuki mortadeli razem ze skórą wrzucamy do gorącego oleju (dzięki temu zabiegowi brzegi wędliny zawiną się do środka). Wyjmujemy i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Pokrojoną w plastry cebulę dusić na oleju, dodać pokrojoną paprykę i dusić do miękkości pod przykryciem. Dodać pomidory pokrojone i ostatnią sztukę mortadeli pokrojoną w kostkę. Solimy do smaku i dusić dalej. Zdjąć pokrywkę i odparować wodę. Wkładamy wszystko do usmażonych plastrów mortadeli na wierzch wbijamy jajko i wstawiamy do piekarnika aż się Stegnie jajko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak