Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort na biszkoptach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: tort na biszkoptach

Paczka biszkoptów
Krem:
Jedna łyżka budyniu waniliowego
0,2 l mleka
1 paczka cukru waniliowego
1 łyżka cukru pudru
0,5 l śmietany kremówki
1 łyżka żelatyny
0,5 l wody
Rodzynki

Ugotować budyń. Kremówkę ubić na krem śmietankowy i wymieszać z wystudzonym budyniem. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i zagotować. Wymieszać z kremem. Gotowy krem wzbogacić rodzynkami. Ułożyć biszkopty. Posmarować je kremem, przełożyć- na końcu udekorować śmietaną na wierzch położyć winogrona jako dekoracja lub rodzynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 01.10.2011 19:59
mniam
magdalea 22.06.2011 15:54
łatwy i pyszny:)
Patrycja33 27.05.2011 19:12
ale jest śliczny
mysza666 04.04.2011 07:15
Jakie to proste....
agata1722
agata1722 31.01.2011 12:27
tu na zdjęciu tort z okazji roczku jest nieco przystrojony i za bardzo nie widać jego wewnętrznej zawartości, ale jest pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak