Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszkowo-koperkowy rosołek :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

7 szklanek wody,1 łyżka masła
rosół drobiowy 1 kostka
por 0,25 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarna
kasza manna 12 łyżek
żółtko jajek 2 szt.
udka z kurczaka 2 szt.
indycza szyjka 1/3 szt.
marchew 3 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszkowo-koperkowy rosołek :

Lekko strawna zupa . Dobra dla dzieci i rekonwalescentów .
Udka z kurczaka , szyjkę indyczą warzywa , liść laurowy , ziele angielskie ,kostki bulionowe zalać wodą i gotować 50 minut . Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić . Zasypać kaszą manną . Gotować 5 minut . Marchewkę pokroić w talarki . Rozgrzać w garnuszku masło i podsmażyć na nim koper- przełożyć do garnka z bulionem . Żółtka rozrobić odrobiną wywaru i wlać do zupy .
Można podawać w bulionówkach do picia . Można dodać do zupy obrane ze skórek , chrząstek , kości i podzielone na kawałki mięso .Można dołożyć do zupy pokrojona w plasterki marchewkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 29.11.2012 10:20
mm rewelacyjny rosól;]
Agnieszka/picola 02.03.2012 22:35
dobry dla dzieciaczków
Jaheira11 14.07.2011 23:30
pyszności
eli_555 03.10.2010 18:01
pyszny
anja3107 01.10.2010 08:10
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak