Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybki żurek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: szybki żurek

Żur z torebki
5 dag słoniny
10 dag kiełbasy
2 ząbki czosnku
½ szklanki mleka
Sól
Troszkę mąki

Żurek przygotować wg przepisu na opakowaniu. Dokładnie rozprowadzić zimną wodą- by nie powstały grudki! Zagotować. Słoninę stopić, kiełbasę pokroić w plastry. Czosnek przepuścić przez trasę i rozetrzeć z solą. Połączyć ze słoniną i kiełbasą i dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak