Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona zacierka- ketchupowa :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ok 1/6 szklanki wody ,1 łyżka masła
ketchup 3 łyżeczki
mąka 0,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona zacierka- ketchupowa :

Propozycja na prosta zacierkę lekko pikantną - do zup lub jako samodzielne danie z sosem .
Zagnieść twarde ciasto z mąki , wody , ketchupu soli podsypują po odrobinie mąki tak by nie lepiło się do rąk w trakcie rwania .Zostawić ciasto by obeschło , albo tak jak ja robię rwać malutkie zacierki bezpośrednio na wrzątek . Zagotować osoloną wodę z masłem i wrzucać na wrzątek kluseczki. Gotować ok 15 minut. Odcedzić , przelać zimna przegotowana wodą .
Dodawać do zup, lub okraszone masłem z podsmażoną cebulką , skwareczkami lub jakimś sosem , lub jako dodatek do II dań .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 12.11.2011 14:58
fajna
Bart 06.08.2011 12:07
fajny pomysł
Agnik 16.04.2011 18:20
ciekawe
Ewa111 01.10.2010 10:49
rewelacja
czarnaMi 30.09.2010 18:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak