Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby smażone

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby smażone

60 dkg grzybów
10 dkg tłuszczu do smażenia
5 dkg mąki
Sól, pieprz

Grzyby oczyścić, umyć, sparzyć wrzątkiem i potrzymać we wrzątku pod przykryciem 15 minut. Odsączyć z wody, rozłożyć na papierowym ręczniku i przesuszyć. Lekko posolić i popieprzyć, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Można takie grzybki podawać z ziemniakami i chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak