Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona ryba w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona ryba w śmietanie

200 g ryby
10 g mąki
10 g oleju
50 g śmietany
50 g Świerzych grzybów
200 g ziemniaków
Przyprawy
Sól

Rybę oczyścić, podzielić na porcje posypać paprykom i posolić. Kawałki obtoczyć w mące dokładnie i usmażyć na rozgrzanym oleju. Grzyby i ziemniaki pokroić, udusić lecz tak by nie były zbyt miękkie. Rybę usmażoną przełożyć do blaszki, na nią wyłożyć ziemniaki i grzyby. Do śmietany dodać mąkę, sól i pieprz, dobrze wymieszać i zalać rybę. Zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 18.12.2011 14:05
fajne
Aniunia773 21.02.2011 20:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak