Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa budyniowa,

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: masa budyniowa,

3 ½ szklanki mleka
200 g masła
8 łyżek cukru
1 ½ łyżki mąki pszennej
1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej

1 ½ szklanki mleka zagotować z cukrem i masłem. Pozostałe mleko wymieszać z mąką, wlać do gorącego mleka i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 19.10.2010 10:16
mniam ... a do tego polewa malinowa ...marzenie :).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak