Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: ogórkowa

500 g wywaru z kości
50 g włoszczyzny
50 g marchewki
100 g ogórków kiszonych
6 ziemniaków
10 g tłuszczu
50 g śmietany
2 g mąki
Sól
Przyprawy

Pokroić warzywa- dodać je do wywaru, posolić i gotować. Obrać ziemniaki, pokroić w kostkę i dodać do wywaru. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać do wywaru gdy ziemniaki będą miękkie. Śmietanę rozmieszać z mąką i także dodać do zupy. Zagotować zupę i pod koniec doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 14.10.2010 18:06
lubię ogórkową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak