Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki drożdżowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 10 dkg
mąka pszenna 1 kg
śmietana 18% gęsta 8 łyżek
żółtko jajek 8 szt
margaryna 1 kost
marmolada do nadziewania

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki drożdżowe

Margarynę wymieszać z mąką i żółtkami dodać drożdże wymieszane z śmietaną i zagnieść. Ciasto rozwałkować na kształt koła o grubości około 5mm, podzielić na trójkąty.Na szerszym końcu położyć marmoladę i zwijać na kształt rogalika zaczynając od szerszej strony. Rogale posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w 180 st około 15-20 min na złoty kolor,po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 20.04.2013 23:34
super smaczne
IZABELA29 11.09.2012 12:58
smacznie
Grażyna13 23.07.2012 09:12
Uwielbiam :)
ben-ka 19.07.2012 08:40
prześlicznie się prezentują:)
mili_kati 30.03.2012 22:54
świetne
SyMiki 26.08.2011 20:44
pychotka
barbara11561 10.06.2011 06:57
uwielbiam je:):)
Justyna Jussstiii 06.04.2011 22:17
extra
wedith1 02.12.2010 10:28
Super!
Ewelina47 16.11.2010 09:51
Lubię ale nadziewane nutellą !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak