Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z serka topionego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 kostki rosołowe
Duża kostka serka topionego
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
3 łyżki mleka
sól
1żółtko
szczypiorek
bułka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z serka topionego

Z mąki i masła zrobić zasmażkę. W litrze wrzątku rozpuścić kostki rosołowe, mieszając dodać zasmażkę gotować chwilę dodać ser wymieszany z mlekiem - posolić. Zdjąć zupę z ognia i natychmiast dodać żółtko wymieszane z małą ilością zupy- nie gotować. Bułkę pokroić na kromeczki posmarować tłuszczem włożyć do piekarnika gdy grzanki będą gotowe przełożyć na talerze zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BozenA 19.03.2012 13:51
mmmm
BozenA 19.03.2012 13:51
mmmm
Jastinka 16.03.2011 19:13
ciekawe
Karolcia12 30.09.2010 16:58
a to ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak