Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa budyniowa do ciasta lub tortu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 szklanki mleka
szklanki cukru
250 g margaryny
1 opakowanie budyniu waniliowego
2 łyzki mąki pszennej

Przepis i sposób przygotowania na: masa budyniowa do ciasta lub tortu

w części mleka rozpuścić budyń i mąkę. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Na gotujące mleko wlać mleko z budyniem i zagotować.. margarynę utrzeć dodając ostudzony budyń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 08.12.2010 09:27
Robię podobną do ,, fałszywych napoleonek ,, takich na krakersach.
pigila
pigila 06.12.2010 19:37
chyba jest smaczne
Pati8 23.11.2010 20:05
tak smacznie wyglada:)
mysza666 02.11.2010 14:17
To grzech robić masę z budyniu;) Ale dobre;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak