Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 30 dag
masło 1 łyzka
mąka 2 łyzki
mleko 1 szklanka
bulion 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowy

cebulę pokroić,włożyć do gotujacego się bulionu,ugotować do miękkości.Ostudzić,zmiksować.Masło roztopić ,dodać mąkę,wymieszać,rozprowadzić mlekiem,mieszając zagotować.Połączyć z przecierem cebulowym.Przyprawić solą i pieprzem.Podawać do potraw z ryb lub baraniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 25.01.2013 21:40
bardzo fajny sosik :)
Seba 12.03.2012 09:21
super
romanrafal
romanrafal 11.03.2012 08:40
fajny
jeta72 26.06.2011 19:56
pyszny sosik;)
Monika193
Monika193 30.09.2010 20:56
bardzo lubię taki sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak