Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolady 80 g
mleko 1 l
cukru 4 łyżki
laski wnilii 0,5
żółtko jajek 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka czekoladowa

Mleko zagotować z wanilią. Wanilię wyciągnąć. Czekoladę zetrzeć na tarce i zalać gorącym mlekiem. Żółtka utrzeć z cukrem i wlewać pomału do mleka. Ubijać zupkę trzepaczką ok 10 min. Podawać zimną z biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak