Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w wersji chińskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dag
cebula 2 sztuki
olej 2 łyżki
papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 3 sztuki
curry 1 łyżka
sól
pieprz
przyprawa do chińskiego
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w wersji chińskiej

Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso pokrojone w kostkę na rumiany kolor, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i pokrojone pieczarki, oraz drobno pokrojoną paprykę, podsmażamy. Następnie dodajemy przyprawy i 2 szklanki wody, przykrywamy i dusimy do miękkości. Podajemy z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 10.03.2013 09:28
lubię chińską kuchnię
adam1f 20.08.2012 05:52
dobra
pacpaw 01.11.2011 18:51
cudo!
Justyna Jussstiii 02.07.2011 19:05
super
traktorek 23.11.2010 16:17
bardzo ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak