Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chruścik lany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 5 łyżek
jajko 2 szt
mleko 1/3 szkl
smalec 1 kostka
cukier waniliowy 1/2 opak
cukier puder 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Chruścik lany

Z mąki, żółtek i cukru waniliowego wyrobić ciasto. Dolewać mleka tak, by było gęściejsze niż na naleśniki. Ubić z białek pianę i wymieszać z ciastem. Na gorący tłuszcz wlewać porcje ciasta przez lejek. Lejkiem należy ruszać, by wyszły spiralne kształty. Gdy ciastka z jednej strony się zrumienią, należy je przewrócić.Do dekoracji posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 04.09.2011 15:09
ciekawy sposób smażenia
Misiakova 13.02.2011 14:06
pycha i jakie tanie :)
Agnieszka172 09.01.2011 22:07
proste i praktyczne
Justyna73 01.10.2010 15:08
ja tez takie lubie
plocia 30.09.2010 21:08
OOO to bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak