Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pęczek koperku 1
masło
mąki 2 łyżeczki
rosołu 1 szkl
śmietany 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Koperek opłukać osuszyć i drobno posiekać.W rondelku rozetrzeć surowe masło z mąką rozprowadzić gorącym rosołem i mieszając zagotować.Następnie dodać koperek śmietanę sól do smaku i razem podgrzać ale jeż nie gotować. Gotowym sosem polać ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 20.02.2013 06:40
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak