Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 1 szklanka
kasza gryczana 1/2 kg
cebula 2 sztuki
grzyby suszone 1 szklanka
sól
pieprz
rosół warzywny 1 sztuka
kapusta 2 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kaszę gotujemy na wpół miękko. Grzyby dzień wcześniej namaczamy, drobno kroimy i dusimy razem z pokrojoną cebulką. Łączymy z kaszą, dodajemy kostkę, doprawiamy do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Kapustę gotujemy w osolonej wiedzie, wycinamy \"głąbia\" i delikatnie oddzielamy liście. Kiedy przestygną formujemy małe gołąbki. Układamy w natłuszczonej brytfannie i zalewamy śmietaną wymieszaną z wodą. Zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 31.03.2011 13:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak