Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka zielona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

GŁOWKI SALATY 2
czarnych oliwek 10
posiekanej natki pietruszki 1 łyżka
sól
jogurt 250 ml
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka zielona

1. Myjemy liście sałaty. Malutkie listki ze środka odkładamy, a duże kroimy w cienkie paseczki i wrzucamy do dużego talerza.
2. Po bokach układamy odłożone, małe listki sałaty, a na nich kładziemy oliwki i kawałki jajka.
3. Solimy i zalewamy jogurtem wymieszanym z pietruszką i olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak