Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowe frytki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaronu świderki 250 g
olej do smażenia
śmietankowego serka do smarowania pieczywa 1 szt
troszke pieprzu
troszke słodka papryka
jogurt naturalny 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowe frytki

1. Makaron ugotować odcedzić i poczekać aż ostygnie.
2. W głębokim rondlu rozgrzać olej. Wrzucić makaron i smażyć na złoty kolor, jak frytki. Mieszać, żeby makaron się nie sklejał.
3. Gotowe frytki makaronowe wykładaj na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Posyp obficie mieszanką pieprzu, papryki i soli.
4. Oliwki posiekać i wymieszać dokładnie z jogurtem, serkiem i odrobiną pieprzu i soli do smaku.
5. Frytki podawać z dipem oliwkowym - na zimno lub na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak