Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane łazanki ze szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 400 gr
mleko 3/4 szkl
śmietana 18 proc 200 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 0,5 łyżeczki
cebula 0,5 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane łazanki ze szpinakiem

Przygotować ciasto jak na kopytka
z gotowanych ziemniaków mąki i jajka
w prop ok 05 kg ziemniaków 2 szlk mąki i jajko

Ciasto rozwałkować niezbyt cienko, pokroić na spore łazanki.
Ugotować w osolonej wodzie

Do rondelka wlać mleko i włożyć szpinak
kiedy się zagotuje dodać przyprawy przysmażoną na tłuszczu cebulkę i na koniec mąkę rozrobioną w śmietanie. Dobrze wymieszać i zagotować.

Podawać z łazankami i ugotowanym na twardo jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 30.09.2010 20:51
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak