Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wieprzowy z jarzynami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 70 dkg
marchew 2
pietruszka 1
seler korzeniowy 1/2
cebula biała 2
śmietana 18 proc
mąka 4 łyżki
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wieprzowy z jarzynami.

mięso myjemy kroimy w kostkę,do rondla dajemy trochę tłuszczu,rozgrzewamy dodajemy mięso smażymy doprawiamy solą,pieprzem,Vegetą,słodką papryką,gdy się przyrumieni dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę nadal smażymy,gdy cebula już się podsmaży razem z mięsem dodajemy jarzyny pokrojone w słupki smażymy,podlewamy woda,gotujemy aż mięso będzie miękkie.na koniec dodajemy mąkę rozprowadzona z wodą i śmietaną,wlewamy.doprowadzamy do wrzenia i posypujemy zieleniną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 27.05.2011 08:49
dobry
gosia47-47 30.09.2010 18:56
super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak