Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Figowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
figi 20 dag
rodzynki 20 dag
orzechy włoskie 10 dag
kokos 10 dag
mąka 2 łyżki
jajko 12 sztuk
cukier 18 łyżek
czekolada deserowa 1 sztuka
masło 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Figowiec

Figi i orzechy pokroić, dodać rodzynki i kokos i wymieszać z mąką. Ubić 12 białek z 12 łyżkami cukru dodać bakalie i lekko wymieszać, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem i upiec na złoty kolor. Upiec biszkopt wg. mojego przepisu . Wykonać krem: żółtka, cukier i posiekaną czekoladę ubić na parze, masło utrzeć i połączyć z ubitą masą. Wykonanie ciasta: biszkopt-1/2 kremu-ciasto figowe-reszta kremu. Wierzchnią warstwę kremy ozdobić rysując dowolne kształty widelcem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 18.10.2012 09:30
pychotka
accee 17.02.2011 21:10
Smaczne
accee 08.02.2011 23:56
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak