Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety schabowe w pikantnej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól, pieprz, chili w proszku
Bułka tarta klasyczna Prymat
schab bez kości 4 plastry
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety schabowe w pikantnej panierce

schaby rozbić tłuczkiem do mięsa, namoczyć w mleku lub wodzie przez około pół godziny. namoczone schabowe osuszyć oprószyć solą i pieprzem. jajka rozmącić z odrobiną chili, do bułki tartej również dodać chili, ilość zależy od tego jak bardzo pikantna ma być panierka, dobrze wymieszać. schabowe panierować w jajku i bułce. usmażyć na złoty kolor

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak