Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka zapiekana z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

duża pierś z kurczaka
Puszka brzoskwiń 40 dag
4 łyżki pikantnego keczupu
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt.
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka zapiekana z brzoskwiniami

Pierś umyj, przekrój na dwa filety. Oprósz solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Jajko roztrzep, zanurz w nim filety, obtocz w bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, usmaż filety z obu stron. Przełóż do rondla.
Brzoskwinie osącz z zalewy. Jedną pokrój w grube paski, podsmaż na oleju. Dodaj do kurczaka. Zalewę z brzoskwiń wlej do garnuszka, dodaj keczup, zagotuj (jeśli trzeba rozcieńcz z wodą). Sosem polej mięso, duś kilka minut na małym ogniu, obracając mięso. Udekoruj pozostałymi brzoskwiniami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 25.05.2012 21:52
rewelacja jak dla mnie
Rogalik 02.10.2011 21:52
super jedzonko
irenka 27.05.2011 10:41
ciekawy prze[is,muszę spróbować
Krystyna32 22.05.2011 11:56
pyszne
marta1371 13.02.2011 17:24
to musi być smaczne
MAŁGORZATA79 14.01.2011 17:38
smaczne
traktorek 26.12.2010 20:10
ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak