Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbki drobiowe z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Wątróba (z kurczaka) 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
duża marchewka 1 szt
cebula biała 1 szt.
lyzka majonezu
sól i pieprz do smaku
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbki drobiowe z pieczarkami

Wątróbki oczyść,obtocz w mace. Cebulę pokrój w piórka. Wątróbki usmaż na oleju. Dodaj cebulę, uduś. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce. Pieczarki pokrój na plasterki. Smaż je na oleju, aż woda odparuje. Dodaj marchewkę, podduś. Przełóż do wątróbki, wymieszaj, przypraw solą, pieprzem, majerankiem. Majonez wymieszaj ze szklanką wody. Wlej do wątróbek, wymieszaj. Zagotuj i przypraw do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak