Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podgrzybki marynowane z chili

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 2 kg
sól 1 łyz
cebula 0,5 kg
woda 3 szkl
sól 1,5 łyż
papryczka chili
cuker 4 łyż
Zalewa: 1 szkl
ocet 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: podgrzybki marynowane z chili

grzyby oczyscic i obgotwać. Chili pokroic w paseczki i sparzyc z pokrojona w paseczki cebulą. Z podanych składników zrobic zalew i dodac grzyby i cebule oraz papryczkę gotować to razem 15 min. Nastepnie włożyc do słoikó i pasteryzowac 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 09.11.2013 12:44
Bardzo dużo marynuję grzybów ale chili nie dodawałam,warto przy następnej okazji sprawdzić jak takie grzybki smakują.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak