Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki grzybowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dkg
masło 1 kostka
sól szczypta
smietane 5 łyz
cebula 1 szt
masło 4 łyż
proszke do pieczenia 1,5 łyż
grzyby 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki grzybowe

grzyby oczyści i obgotować przemilić. Nastepnie drobno kroimy cebulę w kostkę i smazymy z grzybami na maśle. Doprawiamy do smaku. Łączymy wszystkei skłdaniki i robimy ciasto rozwałkowujemy i kroimy w kwadraciki i nakłdamy farsz. Sklejamy i kłądziemy na formę. Wierzch mozna posmarowac rozkłóconym żółtkiem. Pieczemy na złoty kolor. Wspaniale smakuje z barszczem czerwonym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 22.03.2012 21:22
zapewne smaczne
gosia561 14.02.2012 13:49
rumiane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak