Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka wielkanocne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
śmietana 2 kubeczki
ser żółty 10 dag
pieczarki 30 dag
szynka 20 dag
ocet winny biały 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka wielkanocne

Jajka gotujemy, obieramy, przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Pieczarki i szynkę przysmażamy - miksujemy razem z serem i żółtkami, doprawiamy. śmietanę mieszamy z octem i w razie potrzeby z sola i pieprzem. Jajka (białka) nadziewamy przygotowanym farszem (wykładamy na talerz) i zalewamy całość sosem śmietankowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 30.03.2011 23:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak