Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sadzone w mortadeli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mortadela lub blok kanapkowy 1 gruby plaster
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sadzone w mortadeli

Mortadelę obsmażamy z dwóch stron - z jednej dłużej, aby uformowała się łódeczka. Z boku smażymy jajko jak na sadzone, solimy po żółtku. Gdy już obie części będą gotowe, do łódeczki nakładamy jako i podajemy w takiej formie.

Takie jajko sadzone robiła mi Babcia jak byłam mała. Bardzo je lubiłam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 06.07.2012 11:58
szybkie i smaczne
Grażyna13 06.05.2012 09:21
Super pomysł :)
smakowita 26.04.2012 21:51
proste i smaczne
Sarenka 04.12.2011 14:32
Pamiętam mortadelę z dziecięcych lat i wtedy po raz ostatni ją jadłam.
aleksa123 25.11.2011 19:41
fajne, proste i efektowne
Magdalena67 23.11.2011 17:44
Podoba mi się ta łódeczka
bercik1 04.10.2011 21:52
Coś z niczego :) fajne
Ewa104 10.08.2011 14:41
fajny pomysł.Można by wbić surowe jajko do miseczki z mortadeli i zapiec,ale sadzone chyba jednak będzie smaczniejsze.Pycha!
jasiek 04.07.2011 23:05
tanie i dobre
Izabela/bella81 15.06.2011 11:01
fajne
IlonaAlbertos 21.02.2011 14:07
Fajny pomysł :)
stokrotka 03.12.2010 19:46
tak superowe
aginaa 29.10.2010 09:27
uwielbiam jajka sadzone
goofy9 05.10.2010 15:31
zjawiskowe :)
PaniMISIOWA 04.10.2010 01:01
jajko można usmażyć w metalowej/silikonowej obrączce, zeby miało ładny okrągły kształt
Monika193
Monika193 30.09.2010 22:57
super pomysł i świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak