Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki kapuściano-grzybowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg mąki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki kapuściano-grzybowe

Składniki:

ciasto:

1 kg mąki
1 i 1/2 kostki margaryny
3 jajka
3 łyżki cukru
szczypta soli
10 dag drożdży
1 szklanka gęstej śmietany
mak, sezam do ozdoby
farsz:

1 kg kapusty kiszonej
2 cebule
30 dag pieczarek
sól, pieprz
bułka tarta

Przygotowanie:

Wszystkie składniki należy włożyć do miski, a następnie zagnieść z nich ciasto. Gotowe włożyć do lodówki na 30 min. Zajmij się farszem: kapustę ugotuj w niewielkiej ilości wody, do miękkości. Na patelni podsmaż cebulę i posiekane drobno pieczarki. Dodaj do kapusty, a następnie całość przepuść przez maszynkę do mielenia. dodaj do smaku sól, pieprz i trochę bułki tartej, aby masa się związała. Schłodzone ciasto rozwałkuj cienko na stolnicy, wykrawaj z niego trójkąty lub prostokąty. Na każdy nałóż łyżkę farszu, zwijaj jak rogaliki lub w kopertę. Gotowe układaj na blaszce, posmaruj stopionym masłem, posyp sezamem lub makiem. piecz ok. 15 min. w temp. 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 31.10.2011 16:31
super
Krzysztof42 15.01.2011 12:43
a ja polecam
ania86 08.05.2010 22:50
plecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak