Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z ryżu

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z ryżu

Farsz na pierogi robimy podobnie jak na pierogi ruskie, z tą różnicą że w tym przepisie nie mamy ziemniaków tylko ryż i gotujemy ryż ile nam potrzeba stosując proporcje 1szkl ryżu=2szkl wody. Po ugotowaniu ryżu musimy go schłodzić.Kroimy cebulę w kostkę i smażymy na oliwie.Gdy ryż wystygnie dodajemy przestygniętą cebulkę i ser biały. Dalej to już tylko lepiiiimy i lepiiiimy....pierożki


Najlepsze są usmażone:)ze skwareczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak