Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka 1 szklanka
cukier 14 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka czubata
masło 10 dkg
gruszki 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z owocami

Białka ubić na sztywną pianę.Powoli dodawać cukier, dalej ubijając. Dodać stopniowo żółtka i zamieszać. Odłożyć mikser. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiewać przez sitko i delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Na samym końcu delikatnie domieszać rozpuszczone i ostudzone 10 dkg masła.

Piec w temperaturze 170ºC przez około 30 - 40 minut. Nie uchylać piekarnika w czasie pieczenia. Biszkopt jest gotowy wtedy kiedy się mocno zarumieni.

Uwaga: do tego ciasta pasują tylko \"suche\" owoce. Nie mogą to być owoce typu maliny czy truskawki, ani rozmrażane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 27.12.2010 18:47
smaczne ciacho!
Małgorzata106 04.12.2010 21:01
Ciasto pyszne i proste
gacopierz23 03.12.2010 13:05
Bardzo go lubię
marzencia2007 22.11.2010 12:45
syper
marzencia2007 22.11.2010 12:45
syper
Grażyna13 09.11.2010 10:03
Lubię takie ciasta :)
Katarzyna156 04.11.2010 11:46
wygląda zachwycająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak