Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 3/4 kg
ocet 10 % 1/2 szklanki
woda 1 szklanka
sól 1/2 łyzki
cukier 2 łyzeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2-4 pokruszone
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki marynowane

Kurki ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Rozłożyć do słoików. Z pozostałych składników ugotować zalewę i zalać nią grzyby. Słoiki zamknąć i pasteryzować 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 02.05.2012 21:18
też mam takie zapasy co roku:}
olkaaa 23.01.2012 07:41
uwielbiam
gosia561 08.09.2011 19:06
kurki są wyśmienite
gosia561 08.09.2011 19:06
kurki są wyśmienite
eli_555 19.08.2011 22:40
pysznie wyglądają
Grazyna0211 04.07.2011 10:51
pyszne grzybki
IKrakowianka 20.04.2011 21:28
przyda się przepis
anemon 13.04.2011 07:28
Przyznam się, że nie wiem jak smakują marynowane kurki, jeszcze nigdy ich nie jadłam.
Grażyna13 18.02.2011 16:41
Pyszności !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak