Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapeluszy maślaków (oczyszczonych i obranych) 1 kg
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2-4 szt
cukier 2 łyzeczki
sól 1/2 łyżki
ocet 10 % 1/2 szklanki
woda 1 szklanka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki marynowane

Grzyby ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Rozłożyć do słoików. Z pozostałych składników ugotować zalewę i zalać nią grzyby. Słoiki zamknąć i pasteryzować 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 10.05.2012 09:17
robię marynowane grzybki bo amatorów na nie cała masa.....
Mati13 18.04.2012 19:29
bardzo lubie
olkaaa 17.01.2012 07:50
uwielbiam
Mysiunia 08.09.2011 21:09
oj zjadłoby się, zjadło... :)
ewa19a 21.05.2011 20:42
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak