Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona fasolówka :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 ćwiartka z kurczaka,2 marchewki,1 pietruszka,1/8 selera,1/3 pora,2 liście laurowe
4 ziela angielskie ,½ słoika fasolki szparagowej konserwowej,½ puszki zielonego groszku konserwowego
zupa fasolowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona fasolówka :

Obraną marchew, pietruszkę , seler i por zalać wodą . Włożyć kurczaka , liść laurowy, ziele angielskie .Osolić . Gotować godzinę. Wyjąć mięso i warzywa . Marchew pokroić w plasterki i dodać do garnka razem z mięsem z kurczaka rozdrobnionym ( oczyścić ze skórek , chrząstek i kostek ) i oczyszczonym czosnkiem . Odsączyć z zalewy fasolkę szparagową i groszek . Wrzucić do garnka . Zupę fasolowa rozmieszać z zimną woda .Wlać do wywaru . Gotować 15 minut .Doprawić do smaku .
Dobrze smakuje jak doda się już na talerzu łyżkę kwaśnej śmietany - ale nie jest to konieczne .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 16.03.2012 08:06
pysznie
angelika14 26.12.2011 12:08
wygląda przepysznie:)
moniczka1 02.04.2011 19:51
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak