Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka mięsna na krakersach :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

usmażone pieczarki 20 dag
ser cheddar 35 dag
krakersy 18 dag
mięso mielone 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka mięsna na krakersach :

Bardzo szybkie , łatwe danie. Można podawać jako danie obiadowe na ciepło lub jako zimna przystawkę .
Cebule drobno usiekać i podsmażyć na złoto. Do cebuli dodać mięso i smażyć na rumiano. Doprawić solą , pieprzem , oregano . Foremkę do zapiekania ( prostokątną) wysmarować tłuszczem . Na dno położyć warstwę krakersów. Na to wyłożyć ½ mięsa , posypać 1/3 utartego sera .Przykryć następną warstwą krakersów. Jako środkową warstwę położyć pieczarki . Posypać 1/3 sera . Znów położyć resztę krakersów . Jako ostatnią warstwę położyć resztę mięsa i posypać ją serem . Wstawić do gorącego piekarnika ( 180 stopni )na środkową półkę i piec 20-30 minut uważając by ser się nie przypalił .

Można podawać na zimno lub podgrzewać gdy zostanie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 24.07.2011 23:06
ciekawe
eli_555 30.01.2011 22:21
szybkie i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak