Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rizotto z kaszy perłowej z wieprzowiną.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe z łopatki 30 dag
cebula 1 szt
smalec 2 lyżki
woda 2,5 szklanki
rodzynki 1 lyżka
przyprawa kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina 2 łyżki
kasza jęczmienna 1 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Rizotto z kaszy perłowej z wieprzowiną.

Kaszę wsypać do wody z tluszczem,gotować aż wchłonie wodę.Mięso pokroic w drobną kostkę,obrumienić na tłuszczu,dodać cebulę i przyprawy.Zalać szklanką wody,zagotować.Na mięso wyłożyć kaszę ,wymieszać ,chwilkę poddusić,posypać zieleniną.Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 04.06.2012 11:29
pychotka :-)
Kasia77
Kasia77 16.03.2011 12:25
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak