Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkiem Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
cebule 2 sztuki
mąka pszenna 2 łyżki
sól,cukier,majeranek Prymat do smaku
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
jabłko 1 duże
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkiem Eli

Wątróbkę umyć,odsączyć,obrać z błon i tłuszczu.Do wątróbki wsypać mąkę i wymieszać.Cebulę pokroić w pół krążki.Jabłko obrać ze skórki i gniazda nasiennego.Jabłko pokroić na ósemki i później na plasterki.Pokrojone jabłko oprószyć solą,pieprzem,cukrem.majerankiem i wymieszać.Na patelni rozgrzać olej,włożyć wątróbkę,ziele angielskie i liść laurowy.Wątróbkę obsmażyć,odwrócić na drugą stronę,dodać cebulę,jabłka i smażyć razem,aż wątróbka będzie gotowa.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 19.05.2012 10:34
wygląda apetycznie
Pacia 15.08.2011 13:05
z jabłkiem nie robiłam-zapowiada się smacznie
Rique 01.05.2011 23:03
mm uwielbiam wątróbkę, pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak