Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg nadziewany jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg sprawiony 2
szałwia 4 listki
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg nadziewany jabłkami

Pokropione cytryną pstrągi nacieramy przyprawą do ryb Prymat i odstawiamy na 20 min w chłodne miejsce. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Szałwię szatkujemy, mieszamy z pokrojonymi jabłkami i faszerujemy tym pstrągi. Smarujemy rybę jeszcze oliwą i pieczemy po 15 minut z każdej strony w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 06.05.2012 20:48
ciekawy pomysł na rybę
kasiaw 25.12.2011 11:15
muszę wypróbować
Izabela/bella81 11.01.2011 10:13
Pyszna ryba.
ben-ka 26.11.2010 14:51
Taki pstrąg to królewskie danie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak