Roladki cielęce z żurawiną i orzechami

Roladki cielęce z żurawiną i orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 4 plastry cielęciny na sznycle, rozbite

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cielęcinę posolić i oprószyć pieprzem. Odstawić na noc do lodówki. Żurawinę i orzechy posiekać, dodać do nich suszoną bazylię i olej lub masło, wymieszać. Farsz nakładać na mięso i zwijać w roladki. Związać sznurkiem lub spiąć klamrami. Obsmażyć na patelni i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na pozostałym po smażeniu roladek oleju podsmażyć cebulkę, dodać bulion, chwilę razem gotować, następnie zalać nim rolady. Naczynie przykryć folią aluminiową (błyszczącą stroną do środka, matową na zewnątrz). Dusić w piekarniku ok. 45 min. w temp. 180 st. Można w międzyczasie raz obrócić roladki. Podawać z ryżem.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

30.10.2011 16:19
o jej

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat