Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki cielęce z żurawiną i orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 plastry cielęciny na sznycle, rozbite 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki cielęce z żurawiną i orzechami

Cielęcinę posolić i oprószyć pieprzem. Odstawić na noc do lodówki. Żurawinę i orzechy posiekać, dodać do nich suszoną bazylię i olej lub masło, wymieszać. Farsz nakładać na mięso i zwijać w roladki. Związać sznurkiem lub spiąć klamrami. Obsmażyć na patelni i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na pozostałym po smażeniu roladek oleju podsmażyć cebulkę, dodać bulion, chwilę razem gotować, następnie zalać nim rolady. Naczynie przykryć folią aluminiową (błyszczącą stroną do środka, matową na zewnątrz). Dusić w piekarniku ok. 45 min. w temp. 180 st. Można w międzyczasie raz obrócić roladki. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 30.10.2011 16:19
o jej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak