Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka jesienna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 gramów
mięso mielone 500 gramów
Ziemnaki 4-5 sztuk
śmietana 12% 100 ml
ser żółty 200 gramów
sól
pieprz
masło
majeranek
cebula biała 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka jesienna

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy i kroimy w plastry. Mięso mielone smażymy, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, dusimy aż cebula zmięknie. Doprawiamy do smaku. Kapustę kroimy i podsmażamy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. W naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem, układamy warstwę ziemniaków, mięsa z cebulką, kapusty kiszonej oraz ziemniaków. Polewamy wszystko śmietaną i niewielką ilością wody. Posypujemy grubą warstwą sera żółtego i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do około 180 stopni na 20-30 minut. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

biatriss 18.09.2012 17:29
niezłe
Ela15 11.09.2011 14:58
super
dorotka0000025 04.05.2011 12:28
fajna
adam1f 06.02.2011 00:18
smaczne
jarek4 07.10.2010 11:25
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak